Linzen-courgette salade. Een combinatie van aardse en zomerse smaken met een fris vleugje citroen. Linzen, wij zijn er dol op, niet alleen in de salade maar minstens net zo lekker als soep (bijvoorbeeld deze Griekse soep of de Mediterrane soep) . Gelukkig zijn er ook in Nederland steeds meer mensen die deze peulvrucht weten te waarderen. Bijkomend voordeel is dat je linzen niet vooraf hoeft te wellen; dit is superhandig als je niet zo’n planner bent. Hou jij ook zo van linzen?
Voor 2 personen
Bereidingstijd <30 minuten
Ingrediƫnten
- 100 gram (rode)linzen
- 1 laurierblaadje
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 3 eetlepels citroensap
- 150 gram spinazie of gemengde groene sla
- 30 gram feta
- Snufje zout naar behoefte
Bereiding linzen-courgette salade
- Kook de linzen volgens gebruiksaanwijzing met een snufje zout en een laurierblaadje.
- Zodra ze klaar zijn, spoel ze af met koud water en zet ze apart.
- Snipper de ui en knoflook fijn en snij de courgette in smalle halve plakjes.
- Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de courgetteplakjes, ui en knoflook op halfhoog vuur aan.
- Verdeel over 2 borden de babyspinazie, linzen en courgette-ui mengsel.
- Maak het af met een scheutje citroensap en feta.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
335 |
14,5 |
3,5 |
16,5 |
29 |
1,3 |
0,6 |