Rode kool balsamico salade

Rode kool balsamico salade

Rode kool balsamico salade. Salade hoeft niet altijd te bestaan uit groene blaadjes. Ook een rode (en witte) kool leent zich uitstekend om rauw te eten. Dit zijn we niet zo gewend, maar ik wil je graag uitdagen om het toch een keer te proberen. Je zult verrast zijn hoe lekker dit is.

In combinatie met de frisse sinaasappel en de zoet-zure balsamico dressing een perfecte combi.

Wil je de salade nog iets meer pimpen, neem dan bijvoorbeeld deze falafel als sidedish of grill een stukje kip/vlees.

 

Voor 2 personen

Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 300 gram geraspte rode kool
  • 2 gele paprika’s
  • 1 sinaasappel
  • 2 bosui

 

Ingrediënten dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel water

 

Bereiding rode kool balsamico salade

  1. Rasp de rode kool met een keukenmachine (of mandoline) of koop een zakje geraspte kool.
  2. Snij de gele paprika’s in kleine blokjes.
  3. Schil de sinaasappel en snij deze ook in kleine blokjes *.
  4. Snij de bosui in ringen.
  5. Meng alles in een grote kom goed door elkaar
  6. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje, flink schudden en klaar is je dressing.
  7. Serveer deze rode kool salade met de dressing apart.

 

* in de meeste recepten wordt aangegeven om het vliesje te verwijderen, dit vind ik naast teveel werk ook zonde. Juist het vliesje bevat heel veel vezels en zoals je inmiddels weet, daar worden jouw darmen heel blij van. Dus lekker laten zitten en de sinaasappelpartjes gewoon in stukjes snijden.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie excl. Falafel of vlees/gevogelte

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

210

11

1,6

5

17

10,5

<1

 

 

image_pdfimage_print


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.