Linzenpasta met champignonsaus

Linzenpasta met champignonsaus

Linzenpasta met champignonsaus. Als je een glutenallergie hebt zijn er tegenwoordig gelukkig veel meer opties dan alleen de standaard glutenvrije pasta. Zo zie je veelal pasta’s gemaakt van peulvruchten. Smaakt zeker anders dan een traditionele pasta maar zeker niet minder lekker. Bijkomend voordeel is dat het goed vult en je dus minder eet.

Klein weetje: als je pasta van peulvruchten kookt dan gaat het water schuimen, schrik niet, dit is normaal omdat peulvruchten veel eiwitten bevatten en tijdens het koken komt hier een deel van vrij. Het vuur wat lager zetten, deksel schuin op de pan en na een paar minuten is je pasta klaar. En wellicht vraag je je af…. 250 gram pasta voor 4-5 personen, is dit niet een beetje weinig? Deze pasta is veel voedzamer en heb je dus minder nodig.

 

Voor 4 -5 Personen

Bereidingstijd: < 30 minuten

 

Ingrediƫnten

  • 250 gram linzenpasta (of andere pasta)
  • 300 gram kipgehakt
  • 400 gram (kastanje)champignons
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper (of meer/minder a.d.h.v. jouw behoefte)
  • 3 eetlepels kookroom (of als je een restje ricotta hebt is dit ook prima)
  • Zout
  • Olijfolie

 

Bereiding

Snij de champignons en prei in dunne plakjes en de ui in kleine blokjes.

Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en roerbak de groenten.

Voeg na ongeveer 5 minuten het kipgehakt toe en bak dit rul mee.

Dan kunnen de specerijen en gezeefde tomaten erbij.

Laat alles nog even goed doorwarmen.

Op het laatst de kookroom erbij, proeven, eventueel nog met wat zout verder op smaak brengen en klaar is je saus.

 

Lekker met een salade en natuurlijk een klein beetje (zelf)geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!

 

image_pdfimage_print


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.