Pastaschotel met shoarma. Makkelijke ovenschotel, eventueel vooraf te maken en ‘s avonds alleen nog maar op te warmen. Omdat de shoarma al erg gekruid is, heb ik niet heel veel extra kruiden gebruikt. Kies voor een pastasoort zoals schelpjes, penne o.i.d. Spaghetti is nl lastig te mengen omdat er niet heel veel saus gebruikt wordt maar wel veel groenten/vlees. Qua dikte van de saus, dit laat ik aan jou over, daarom staat er ook 200-300 ml water. Kijk wat nodig is en wat jij lekker vindt, daar gaat het tenslotte om.
Voor 6-8 personen
Bereidingstijd: <30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram volkoren pasta
- 500 gram shoarma (kip of kalkoen)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 pakje kookroom
- 450-500 gram diepvriesdoperwten (dit is meestal 1 pak)
- 6 eetlepels geraspte kaas
- 200-300 ml water
- Peper, zout en olijfolie
Bereiding pastaschotel met shoarma
- Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing, spoel ‘m af met koud water en zet het even apart.
- Bak de shoarma in een beetje olijfolie snel aan, haal het uit de pan en zet het even apart.
- Verwijder het bakvet uit de koekenpan en verwarm de kookroom met tomatenpuree en roer dit met het water tot een sausdikte.
- Voeg de doperwten en het vlees toe. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
Nu kun je 2 dingen doen:
- Of je roert alles door de pasta, verdeelt het over de borden en serveert.
- Of je roert alles door de pasta, doet het in een ovenschaal, geraspte kaas er overheen en je grilt het even in de oven. Staat leuk op tafel!
Wil je dit gerecht voorbereiden, maak dan alles van tevoren klaar, doe het in de ovenschaal, kaas er overheen en afdekken met een stuk alufolie. Verwarm de oven op 150 graden, schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten met alufolie en dan nog 5 minuten zonder alufolie.
Lekker eenvoudige pastaschotel die goed combineert met een eenvoudige groene salade.