Mediterrane cake, geen zoete cake maar een lekkere hartige traktatie. Bijvoorbeeld als 4-uurtje, voor een zomerse picknick of als je onderweg bent.
Voor 14-16 plakken
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediƫnten
- 1 courgette (ongeveer 350-370 gram)
- 225 ml zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 100 ml olijfolie
- 50 ml (plantaardige) melk
- 10 zongedroogde tomaten (in olie), in kleine stukjes gesneden (dit is ongeveer 80 gram)
- 10 groene olijven, in kleine stukjes gesneden
- 50 gram geraspte belegen of oude kaas (in ieder geval een pittige kaas)
- 1/2 theelepel zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een cakeblik dun in met wat olie en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier (dit zorgt ervoor dat je cake straks mooi uit het blik komt).
Rasp de courgette grof.
Klop de eieren met zout los, voeg de olijfolie en melk toe.
Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel door dit mengsel.
Voeg de courgetterasp, kaas, zongedroogde tomaatjes en olijven toe. Meng alles door elkaar en stort het geheel in het cakeblik.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar.
Prik met een houten sateprikker in de cake om te zien of deze gaar is. Laat de cake vervolgens 10 minuten in het blik afkoelen, daarna uitstorten op een bord en bij voorkeur op een rooster volledig laten afkoelen.