Moschari kokkinisto (griekse rundvleesstoof in tomatensaus)

Moschari kokkinisto (griekse rundvleesstoof in tomatensaus)

Moschari kokkinisto is een rundvleesstoof gerecht gecombineerd met veel tomaten. Zacht en kruidig van smaak door de combinatie van kaneel en kruidnagel. Perfect gerecht om vooraf te maken en eigenlijk de volgende dag nog veel lekkerder!

 

Traditioneel eten we in Griekenland dit stoofgerecht met een pasta en wat geraspte harde kaas. Voor je groenten zou ik er zeker nog een salade naast nemen.

 

Voor 4-5 personen

Bereidingstijd

 

Ingrediƫnten

  • 1 kilo rundvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten (of 1 blik tomatenstukjes)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • 1 kaneelstokjes
  • 3 kruidnagels
  • Peper en zout naar behoefte

 

Bereiding

Snij het vlees in blokjes en dep het droog (zo krijgt het een mooie bruine kleur bij het bakken).

Verwarm in een grote pan (met b.v.k. dikke bodem) wat olijfolie (of boter als je dit prettiger vindt) en bak hierin de stukken vlees rondom bruin.

Snij ondertussen de uien in kleine stukjes en hak de knoflook heel fijn.

Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet/olie de knoflook en uien op laag vuur totdat ze zacht zijn (duurt ongeveer 3 minuten).

Snij de tomaten in kleine stukjes en samen met de tomatenpuree en de rode wijn kan dit ook in de pan.

Tenslotte kunnen de specerijen, peper en zout erbij.

 

Laat dit alles weer aan de kook komen, het vlees terug in de pan, draai het vuur laag en zet de deksel op de pan.

De saus met vlees moet wel blijven koken (bubbelen) maar wel zachtjes.

 

Na ongeveer 1 1/2 uur zal het vlees gaar zijn, als de saus dan nog erg dun is, haal dan de deksel van de pan en laat het verder koken (zo verdampt het vocht beter). Wanneer de saus al heel dik is (en dus geen vocht meer bevat), voeg je wat extra water toe.

 

Proef als laatste nog een keer, wellicht moet er nog wat zout en/of peper bij. Serveer deze moschari kokkinisto met wat pasta of bloemkoolrijst en groenten zoals salade, boontjes, doperwten, peentjes.

 

Eet smakelijk.

 

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *