Strapadsada komt oorspronkelijk uit Peloponnesos. Het is een eiergerecht bestaande uit slechts een paar ingrediƫnten (ei, tomaat, feta, olijfolie en kruiden). Zelf voeg ik er nog wat courgette aan toe maar heb ik dat niet op voorraad, dan is zonder ook prima.
Tomaat en courgette bevatten heel veel vocht, daarom is het belangrijk om eerst de tomaten en courgettes op rustig vuur te laten pruttelen zodat zoveel mogelijk vocht verdampt.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: < 20 minuten
Ingrediƫnten
- 5 eieren
- 3 tomaten
- 1 courgette
- 4 eetlepels olijfolie
- Kruiden zoals oregano, tijm, basilicum ( van ieder 1 eetlepel vers)
- Zout/peper naar behoefte
- Optioneel: 100 gram feta
Bereiding strapadsada
Rasp de tomaten en courgette op een grove rasp (of snij alles in kleine stukjes).
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de tomaten/courgette rasp toe.
Draai het vuur laag en roer regelmatig, Meestal duurt het ongeveer 10 minuten voordat het meeste vocht verdampt is. Alles is niet nodig, want het is een roerei gerecht en deze mag wat vochtig zijn.
Kluts ondertussen de eieren. Als het vocht van de tomaten en courgette verdampt is, zet dan het vuur nog iets lager en voeg de eieren samen met de kruiden, zout en peper toe. Als je op het eind feta wilt toevoegen, wees dan voorzichtig met de hoeveelheid zout.
Net zoals bij roerei, laat alles rustig een klein beetje stollen en schep vervolgens vanaf de buitenkant naar binnen het eimengsel om.
Serveer de strapadsada warm en voeg eventueel wat verkruimelde feta toe.
En ben je op zoek naar een ander eiergerecht, wellicht is deze omelet aziatische stijl dan iets voor jou.