Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille is vergelijkbaar met de griekse briam, alleen in dit geval gemaakt in een hapjespan. Een lekker vegetarisch gerecht dat vaak op warme dagen wordt gegeten. Want je hoeft het niet warm te eten, ook lauwwarm of koud smaakt het meer dan voortreffelijk. Deze keer heb ik het gecombineerd met wat linzen, maar als je meer van kikkererwten houdt, hou ik je niet tegen om een andere combi te maken. Belangrijkste is dat jij het lekker vindt!

 

Voor 2 personen

Bereiding: 30 minuten

 

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine eetlepel tijm (of 2 eetlepels verse tijm)
  • 2 eetlepels oregano (of 4 eetlepels verse oregano)
  • 1 kleine eetlepel bieslook (of 2 eetlepels verse bieslook)
  • Zout/peper naar smaak

 

  • 200 gram gekookte linzen
  • 2 handen rucola

 

 

Bereiding

Snipper de ui fijn en verwarm de olijfolie in een hapjespan. Knijp de knoflook uit en bak deze zacht aan samen met de ui.

Snij de courgette in de lengte in 4-en en snij deze vervolgens in smalle plakjes van ongeveer 1/2 cm dik.

Ditzelfde doe je met de aubergine.

Als de ui en knoflook zacht zijn, dan kunnen de courgette en aubergine plakjes erbij.

Roer alles goed door en laat dit op middelhoog vuur rustig stoven. Doe geen deksel op de pan want de aubergine en courgette bevatten heel veel vocht en dit moet enigszins verdampen.

 

Snij de tomaten in kleine stukjes en na ongeveer 10 minuten kunnen deze erbij in de pan.

 

Zelf had ik veel verse tijm, oregano en bieslook in de tuin, dus deze keer verse kruiden gebruikt.

Heb je dit niet, koop het niet speciaal als je dit lastig vind. Gedroogde kruiden zijn ook prima.

Gebruik je ook verse kruiden, snipper deze dan heel fijn en doe ze bij de groenten.

Laat nu alles op een laag vuur nog ongeveer 10 minuten stoven.

ratatouille

 

 

Meng de gekookte linzen met de rucola en verdeel dit over 2 borden.

Als de ratatouille klaar is, kan deze erbij. Maak het eventueel af met wat griekse fetakaas.

 

 

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *