Shepards pie

Shepards pie

Shepards pie, of zoals het ook wel wordt genoemd cottage pie. Een typisch robuust Engels gerecht. Een ovenschotel waarmee je op allerlei manieren kan variëren. Traditioneel is het met een aardappelpuree, ik heb dit gemixt met knolselderij zodat de hoeveelheid groenten per persoon wat hoger ligt. Hou je niet van worteltjes, kies dan voor een andere groente, zoals doperwten, sperzieboontjes, roosjes bloemkool of broccoli. Of wat dacht je van een mix, dit zal een mooi kleurrijk geheel geven op je bord.

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd: <30 minuten + 20 minuten oventijd

 

Ingredienten

  • 500 gram gehakt
  • 250 gram aardappels
  • 450 gram knolselderij
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels worcestershire saus
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 gram worteltjes
  • Scheutje olijfolie
  • Zout naar behoefte

 

Bereiding

Snij de ui en knoflook fijn en bak dit licht aan in wat olie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul aan, dan kan de tomatenpuree en bloem erbij.

Blijf regelmatig roeren. Doe geen deksel op de pan, want het teveel aan vocht moet verdampen.

Maak het op smaak met de worcestershire saus.

Laat de saus rustig 10 minuten doorsudderen.

 

Kook de worteltjes beetgaar.

Snij de aardappels en knolselderij in blokjes en kook deze in wat water gaar. Stamp ze vervolgens tot een puree. Voeg eventueel een klein beetje zout toe.

 

Verwarm de oven op 200 graden.

 

Vet de ovenschaal in met een klein beetje boter.

shepards pie

De onderste laag is het gehakt, hier bovenop komen de wortels en tenslotte de puree.

Schuif de ovenschaal voor ongeveer 20-30 minuten in de oven totdat het een krokant korstje heeft.

Geniet van deze koolhydraatbeperkte ** variant van de shepards pie.

 

** wil je het koolhydraatarm, voeg dan geen aardappels toe maar maak de puree alleen van knolselderij.

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *