Snijbonen met pit

Snijbonen met pit

Snijbonen met pit – hoe eenvoudig is het om voldoende groenten te eten, simpelweg om lekkere eenvoudige combinaties te maken met goede specerijen en in dit geval; maak het zo pittig als jij wilt met de spaanse peper maar ook met de gerookte paprikapoeder.

De meest bekende gerookte paprikapoeder is de zoete (dulce) variant, maar de grotere supermarkt of delicatessewinkel verkoopt ook de pittige (picante) variant. Zelf gebruik ik meestal de zoete paprikapoeder, deze vind ik een net is lekkere geur hebben, voor mij is het dan ook altijd genieten als ik ‘t blikje open doe.

 

Voor 2 -3 personen

Bereidingstijd: < 20 minuten

 

Ingredi├źnten

  • 500 gram snijbonen
  • 2 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 250 gram hamblokjes (voor de vegetarische variant uiteraard weglaten)
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 spaanse peper (of als je van pikant houdt de hele)
  • Peper/zout
  • Olijfolie

 

Bereiding

Maak de snijbonen schoon en snij deze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm breed.

Snij de paprika’s en uien in kleine blokjes.

Kook de snijbonen in een laagje water met wat zout gaar.

Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een hapjespan of wokpan en bak de uien en paprika’s op middelhoogvuur aan.

Voeg de gerookte paprikapoeder en spaanse peper toe.

Als de snijbonen gaar zijn mogen deze er ook bij; alsmede de hamblokjes. Als je een vegetarische variant maakt, dan kun je kiezen om het weg te laten of vleesvervangende blokjes gebruiken.

Roer alles goed door en proef of er nog eventueel wat peper/zout bij moet.

 

Wil je het koolhydraatarm houden, combineer dit dan met quinoa. Of vind je dit minder belangrijk, dan zijn de pittige snijboontjes ook heerlijk met een paar gebakken aardappeltjes, rijst of bulgar.

 

Eet smakelijk!

 

 

image_pdfimage_print