Spinazie pannenkoeken, een hartige lunch

Spinazie pannenkoeken, een hartige lunch

Spinazie pannenkoeken, fel groen met extra groenten. Een hartig lunch gerecht gecombineerd met meer groenten en natuurlijk wat kaas. Wil je nog wat extra groenten erbij, gril dan wat dun gesneden plakjes courgette, aubergine of venel in een grillpan. Natuurlijk kun je ook een mix van diverse soorten groenten gebruiken.

Als je niet goed tegen gluten kan, vervang dan de volkorenmeel met boekweitmeel. Wellicht heb je dan wel iets meer melk nodig.

 

Voor 3 pannenkoeken

Bereidingstijd: < 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 80 gram volkorenmeel
  • 100 gram spinazie
  • 200 ml melk (of bijvoorbeeld ongezoete sojamelk)
  • 1 kleine theelepel zout
  • 2 flinke handen salade
  • Paar eetlepels (pikante) hummus
  • 3 eetlepels feta kaas verbrokkeld
  • 4-6 zongedroogde tomaatjes
  • Olie om te bakken

 

Bereiding spinazie pannenkoeken

Vermeng de spinazie en de melk in een blender tot een groene vochtige drank.

Roer hier het meel en het zout door.

Het beslag moet iets dikker zijn dan  een traditioneel pannenkoekbeslag.

 

Verwarm een beetje olie in de pan en bak stuk voor stuk 3 pannenkoeken.

 

Als topping heb ik gekozen voor wat hummus, fetastukjes, zongedroogde tomaatjes en tenslotte nog wat sla.

Een heerlijke, perfecte maaltijd voor een feestelijke zaterdagmiddaglunch.

En wil je het iets anders serveren, maak dan eens kleine pannenkoekjes, of poffertjes!

 

Eet smakelijk!

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *