Tagliatelle met ricotta, rucula en pesto, de maandelijkse foodblogswap. Deze keer was ik gekoppeld aan Eef kookt zo. Eef (of eigenlijk Eva) heeft een blog met heel veel lekkere recepten dus het was flink struinen door de vele jaren. In de eerste instantie kon ik niet kiezen maar afgelopen week was de ricotta in de aanbieding, ik had best wel het een en ander ingekocht en aan de hand van mijn voorraadkast ben ik op zoek gegaan naar het juiste gerecht. Dit is dus de tagliatelle geworden van Eef die zij al sinds 2016 (waar blijft de tijd) op haar site heeft staan.
In plaats van gehakt heb ik gekozen voor een vegetarische variant met extra paddenstoelen.
Voor 2 personen
Bereidingstijd < 30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram* gedroogde tagliatelle
- 125 gram ricotta
- 300 gram paddenstoelenmix (of alleen champignons)
- 150 gram cherry tomaatjes (of andere kleine smakelijke tomaatjes)
- 50 ml water
- 25 gram rucola
- 15 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels pesto
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- snufje peper en zout naar behoefte
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding tagliatelle met ricotta, rucola en pesto
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de ui en knoflook in kleine blokjes en de paddenstoelen in stukjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui met knoflook licht aan.
Voeg de paddenstoelen toe en bak dit rustig mee.
Daarna kunnen de kruiden erbij (paprikapoeder, oregano, pesto, zout en peper).
Roer alles goed door.
Om een saus te maken voeg je nu de ricotta met het water toe en laat dit op heel laag vuur even pruttelen.
Snij ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes (of door de helft) en voeg deze toe aan de saus om iets mee te verwarmen.
Zodra de tagliatelle gaar is, verdeel je deze over 2 borden samen met de saus.
Als laatste de geroosterde pijnboompitjes, rucola en geraspte kaas er bovenop.
Geniet van deze tagliatelle met ricotta, rucola en pesto comfortfood maaltijd. Wil je meer weten over ricotta, in dit recept vertel ik je waarom ricotta zo’n prima lichtgewicht alternatief is voor een saus.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
640 |
35 |
13 |
29,5 |
47 |
7,2 |
1,6 |