Tomaten-komkommer salade, supersimpel maar de beste sidedish voor gegrild vlees of vis.
Belangrijk is wel dat je ingrediënten kies van een goede kwaliteit. Als je tomaten en komkommers bestrooit met het zout en een tijdje laat staan, dan zul je zien dat alle smakelijke sappen van deze vrucht bij elkaar komen. Zie ook mijn mysterie bij de Griekse salade.
Daarnaast heeft deze salade een ingrediënt dat ik eigenlijk te weinig gebruik, nl. sumak. Dit kruid heeft een zuurfrisse ondertoon en past perfect bij Mediterrane gerechten.
Voor 4 personen (bijgerecht)
Bereidingstijd: < 10 minuten
Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 1 komkommer
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 theelepel sumak
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding tomaten-komkommer salade
Snij de tomaten in kleine stukjes (om het rustiek te houden doe dit in ongelijke delen).
Snij de komkommer in blokjes.
Doe de tomatenstukjes en komkommerblokjes in een grote kom, bestrooi dit met het zout en laat dit ongeveer 5 – 10 minuten staan.
Snij ondertussen de peterselie fijn.
Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe aan de tomaten-komkommer, hussel dit goed door en je perfecte simpele maar o zo lekker salade is klaar.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
72 |
5,8 |
<1 |
1 |
3,5 |
1,5 |
0,5 |
Hallo Claudia,
Waar koop ik de kruiden sumak? Ik heb er nog nooit van gehoord!
Vriendelijke groet,
Trudy
Hoi Trudy, iedere Turkse winkel verkoopt dit. Helaas kom je ’t kruid bij de reguliere supermarkten zelden tegen. Succes! gr. Claudia