Vegetarische gevulde pasta

Vegetarische gevulde pasta

Vegetarische gevulde pasta, verse pasta blijft toch altijd het lekkerste.

Nu vind ik zelf maken teveel werk (tja niet altijd even veel tijd), maar gelukkig in het koelschap van de supermarkt zijn ook gevulde pasta’s verkrijgbaar. Meestal vegetarisch, en dat vind ik ook het lekkerste.

 

De foto verdient geen schoonheidsprijs, maar het gerecht wel! Erg lekker en wederom een gerecht waarbij mijn man zei “dit mag vaker op de kaart”.

 

Voor 2 personen

Bereidingstijd < 15 minuten

 

Ingrediƫnten

  • 250 gram verse vegetarische gevulde pasta (bijvoorbeeld ricotta, spinazie)
  • 125 gram ricotta
  • 30 gram danish blue (of roquefort)
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 flinke handen rucola
  • Peper
  • Zout
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

 

 

Bereiding

Zet een flinke pan met water en wat zout op het vuur. Laat dit aan de kook komen.

Verwarm ondertussen heel langzaam de ricotta met de danish blue totdat beiden vloeibaar zijn.

Snij de zongedroogde tomaatjes in hele kleine stukjes en voeg deze samen met wat verse peper bij de saus.

 

Als het water kookt, vuur uit en de verse pasta kan in de pan. Deksel op de pan, de pasta zal binnen 4 a 5 minuten klaar zijn. Laat het water niet koken want de pasta is op die manier te snel klaar en de vulling is dan nog koud.

 

Voeg ondertussen een paar lepels kookwater bij de saus zodat deze wat dunner wordt.

 

Als de pasta klaar is, verdeel dit over 2 borden, meng de rucola en de saus over de gevulde pasta.

 

Maak het af met wat geraspte kaas en klaar is je supersnelle maaltijd.

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *