Wortelsalade; geen geraspte wortels met andere groenten en fruit maar lekkere worteltjes in een dressing. Makkelijk vooraf te maken en dus zo klaar voor bij de perfecte BBQ.
Je kan kiezen voor verse worteltjes (bospeen) of voor gemak; zoals ik heb gedaan en heb dus gekozen voor diepvries.
Voor 2 personen
Bereidingstijd 10 minuten + 1 uurtje wachten
Ingrediƫnten
- 500 gram diepvries worteltjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel kerriepoeder
- Snufje zout
- 1 volle theelepel peterselie
Bereiding wortelsalade
- Kook de worteltjes volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Zodra deze klaar zijn, het water afgieten en de worteltjes in een vergiet onder stromend water verder laten afkoelen.
- Zet de afgekoelde en uitgelekte worteltjes apart.
- Doe alle andere ingrediƫnten in een kom (of pot) en klop dit tot een romige dressing (ik vind het altijd handig om alles in een afgesloten potje te doen en dan flink schudden).
- Doe de worteltjes in een mooie schaal en giet de dressing er overheen.
- Hussel dit goed door elkaar.
- Laat deze wortelsalade in ieder geval 1 uurtje verder afkoelen in de koelkast.
Serveer deze maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken tartaartje.
Voedingswaarde per eenpersoons portie inclusief gebakken tartaartje
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
310 |
15,5 |
3,3 |
23 |
15 |
7,5 |
2 |