Witlofsalade met wortel en sinaasappel. Witlof, ik ben er eerlijk gezegd niet dol op, soort van jeugdtrauma.
Maar je moet jezelf uitdagen dus toch maar een keer laten verleiden tot het maken van een salade. Wel gecombineerd met een aantal andere producten die ik erg lekker vindt en samen met het zoetige van de sinaasappel en het frisse van de yoghurt dressing zeker een geslaagde combinatie.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: <10 minuten
Ingrediënten
- 400 gram witlof = 2 flinke stronken
- 1 grote winter wortel = ongeveer 200 gram geraspt
- 1 sinaasappel
- Handje rucola (optioneel)
- 1 eetlepel pecannoten (of walnoten)
- 25 gram roquefort of danishblue kaas
Ingrediënten dressing
- 50 ml magere yoghurt
- 1 kleine eetlepel honing
- 1 theelepel witte wijn azijn
- Snufje zout
Bereiding witlofsalade met wortel en sinaasappel
- Snij de achterkant en de harde (bittere) kern van de witlof. Snij de rest in smalle reepjes.
- Rasp de winterwortel op een grove rasp.
- Neem een grote kom en mix de witlofreepjes met de wortel.
- Schil de sinaasappel en snij de partjes in kleine stukjes.
- Meng dit ook door de groenten samen met de rucola.
- Verbrokkel de kaas en verdeel dit samen met de pecannoten.
- Meng alle ingrediënten van de dressing met elkaar en serveer deze apart.
En heb je morgen weer zin in een lekkere maaltijdsalade, dan kan ik je deze gegrilde asperges salade aanraden.
Voedingswaarde per eenpersoons portie
Energie (kcal) |
Vet (g) |
Verzadigd vet (g) |
Eiwit (g) |
Koolhydraten (g) |
Vezels (g) |
Zout (g) |
280 |
13,5 |
4 |
8 |
27 |
8 |
<0,5 |