Boekweitpannenkoek eten we meestal met zoet maar ik had nu eens trek in iets hartigs. Aangezien ik toch erg dol ben op pindasaus en er nog 2 varkenshaasjes in de vriezer lagen, werd het voor mij 1+1=3 en dit gerechtje was geboren. Hou je niet van boekweit dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gewone pannenkoeken.
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 250 gram varkenshaas
- 1/2 eetlepel nasikruiden (of andere pittige kruidenmix)
- 3 eetlepels pindasaus
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 100 gram boekweitmeel
- 1 ei
- 175 ml melk
- Snufje zout
- Boter om te bakken
Bereiding
Maak een pannenkoekenbeslag van het boekweitmeel, melk, ei en een snufje zout.
Bak 2-4 pannenkoeken van dit beslag.
Zet deze apart en hou ze warm.
Snij de varkenshaas in kleine stukjes en kruid deze.
Bak de stukjes kort aan.
Leg op ieder bord 1 pannenkoek, verdeel het gebakken vlees over de pannenkoek, vervolgens de pindasaus hierover heen en de gebakken uitjes.
Klap de pannenkoek half dicht.
Geniet van deze hartige variant.