Mijn 5 favoriete stoofschotels

Mijn 5 favoriete stoofschotels

Mijn 5 favoriete stoofschotels . Gisteren was het best nog wel lekker weer, in de krant las ik dat de winterbanden uit de gratie zijn, maar ze voorspellen dat t kouder gaat worden, dus misschien toch wel nodig?

In ieder geval heb ik in de winter lekker verwarmende gerechtjes nodig. En wat is (naast soep) lekkerder dan zo’n heerlijk geurende stoofschotel. Niets toch?

 

Hieronder een paar van die typische herfstgerechten (die trouwens ook prima smaken in de zomer 🙂 voor een gezellige knusse avond met je gezin. Van tevoren maken …. nog beter! Dit komt meestal ten goede van de intense smaken.

Kortom … een beetje plannen, kaarsjes aan, wijntje met een hapje vooraf en vervolgens genieten van 1 van deze heerlijke stoofgerechten.

 

Recepten van mijn 5 favoriete stoofschotels

Toch een beetje zomerse gedachten op je bord, dan is deze stifado een perfect gerecht.

En wat vind je van deze iets minder bekende griekse stoofschotel, de moschari kokkinisto.

Natuurlijk mag het (denk ik) meest traditionele gerecht van onze buren niet ontbreken: vlaams stoofvlees.

En vergeet de vegetariërs niet, zelf eten we ook regelmatig vegetarisch. Met dit vegetarisch stoofpotje heb je ook snel het eten op tafel..

We zakken nog een stukje verder naar het zuiden, Frankrijk. Mijn eigen draai aan een Franse cassoulet.

 

En wat is jouw favoriete stoofpotje?

 

image_pdfimage_print


2 thoughts on “Mijn 5 favoriete stoofschotels”

  • Als ik dit soort lekkere dingen lees, mis ik ‘mijn’ vleesjes wel hoor! Maar gelukkig zijn er inderdaad ook lekkere stoofpotjes zonder vlees te maken. Om in dit jaargetijde te blijven: ik geniet erg van stoofpotjes met blokjes pompoen, aardappel en/pf aardpeer, wortel. Uitje fruiten in tajinekruiden een gietijzeren pan, daarna alle andere ingrediënten even kort meebakken, afblussen met wat bouillon , laten pruttelen. Op het laatst verse knoflook erbij, en blokjes feta of gistvlokken. Oók smullen! 🙂

  • hallo Anuscka, ja vleesstoofpotjes zijn heerlijk maar als ik zo jouw vegetarische versie lees dan loopt ook bij mij ‘t water in de mond 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *