Preitaart

Preitaart

Preitaart of is het een souffle. Eigenlijk een beetje van beide. Meestal wordt een pie (of taart of quiche) gemaakt met bladerdeeg, filodeeg of een eigen gemaakt deegje. Zelf heb ik ’t gezocht in een kruising tussen een pie en een souffle. Lekker makkelijk, alles door elkaar husselen en je bent klaar!

 

Voor 3-4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten oventijd

 

Ingrediƫnten

  • 500 gram prei (grof gesneden) – dit zijn 3 middel dikke stengels.
  • 250 gram spitskool
  • 3 eieren
  • 60 gram (volkoren)bloem
  • 200 ml melk (of plantaardige melk)
  • 125 gram fetakaas
  • 3 eetlepels verse dille
  • Olijfolie (om te bakken)
  • Peper (flink veel)
  • Zout (beperkt aangezien de fetakaas ook al zout is)

 

Bereiding

Snij de prei in redelijk grove stukken (ongeveer 1 cm breed) en de spitskool in smalle reepjes.

(Als je alleen prei wilt gebruiken, neem dan uiteraard ongeveer 750 gram prei).

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan of hapjespan en fruit de groenten op middelhoog vuur (ongeveer 8 minuten).

Klop de eieren los in een kom, voeg de fijngeprakte fetakaas toe en roer vervolgens ook het meel, dille en melk toe. Roer alles goed door.

Tenslotte kan de inmiddels gebakken prei erbij en maak het af met wat peper en zout.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal (of bakblik) in en giet het hele mengsel in de schaal.

Laat de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar worden. Als de bovenkant nog niet goudbruin is, zet dan de laatste 2-3 minuten de grill aan.

 

Lekker met een simpele tomatensalade of als onderdeel van een buffet, lunch of brunch.

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *