Lasagne met paddenstoelen

Lasagne met paddenstoelen

Lasagne met paddenstoelen, een lekker vegetarisch gerecht. Ik ben tegenwoordig weer helemaal “in to paddenstoelen”. Het zijn dan ook smaakbommetjes en er zijn zoveel soorten verkrijgbaar. Ook de combi met een paar gedroogde paddenstoelen voor een nog intensere smaak matchen perfect in deze ovenschotel.

 

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

 

 

Ingrediƫnten

  • 500 gram champignons (of een mix van paddenstoelen)
  • 10 gram gedroogde paddenstoelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 4 theelepels roomkaas (light)
  • 10 gram verse peterselie (of 2 eetlepels gedroogde peterselie)
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 4 lasagnebladen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje vers gemalen verse peper

 

 

Bereiding lasagne met paddenstoelen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de champignons grof in plakken en de uien + knoflook fijn.
  3. Laat de gedroogde champignons in wat warm water wellen.
  4. Verwarm de olijfolie en bak de champignons, uien en knoflook op halfhoog vuur. Voeg als laatste de gewelde paddenstoelen toe.
  5. Als deze gaar zijn voeg je 3 theelepels roomkaas en de fijngehakte peterselie toe.
  6. Voor wat extra pit, voeg een snufje vers gemalen peper toe. Het vuur kan nu uit.
  7. Smelt de boter in een pannetje en zodra deze gesmolten is voeg je de bloem toe.
  8. Blijf goed roeren (met een houten lepel!) zodat het mengsel niet aanbrand.
  9. Voeg na ongeveer 2 minuten (dan is de bloem gaar) de bouillon toen.
  10. Laat dit weer ongeveer 2 minuten pruttelen, zet het vuur uit en voeg de geraspte kaas toe.
  11. Verdeel 1 theelepel roomkaas over de bodem van de lasagneschaal (zo blijven de lasagnevellen niet plakken).
  12. Leg hierop 2 lasagnevellen en daarbovenop de helft van de champignons.
  13. Dan weer 2 lasagnevellen, de rest van de champignons en als laatste de bechamelsaus.
  14. Zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Vaak zet ik mijn welbekende groene salade als sidedish erbij maar uiteraard is bijvoorbeeld deze tomaten-komkommersalade een perfecte match.

 

Voedingswaarde per eenpersoons portie

Energie

(kcal)

Vet

(g)

Verzadigd vet

(g)

Eiwit

(g)

Koolhydraten

(g)

Vezels

(g)

Zout

(g)

384

25

7

15,5

19,5

6,5

2,4

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *