Soepen, hartverwarmend voor de winter

Soepen, hartverwarmend voor de winter

Soepen, hartverwarmend voor de wintermaanden. Ben jij ook zo dol op soep?

Wij wel! zeker in de herfst of winter. Eigenlijk maak ik dan ieder weekend wel een pan met soep.  Vaak is dit mijn 1e bezigheid in de ochtend op zaterdag of zondag.

In de herfst gaan wij vrijwel ieder weekend naar een bosrijk gebied hier in de omgeving. Mijn man voor paddenstoelenfotografie en ik neem dan meestal mijn e-reader mee. Blijven we ergens “hangen” om foto’s te maken, dan zoek ik een boomstam op en lees rustig mijn boek. Voor ons is dit een ultieme vorm van onthaasten, uitrusten, relaxen of hoe je het ook wilt noemen.

Als we dan terug komen, vaak toch wel wat koud, dan wacht er een zalige pan soep op ons.

Soms eten we de soep zonder extra’s en hebben we erge honger dan maak ik er een tosti bij.

Wat wil een mens nog meer?

Heerlijk na een (bos)wandeling een makkelijke lunch.

Een echte top 5 van soepen hebben we niet, ik laat het altijd een beetje afhangen van het moment, wat is er te koop in de winkels.

Heb je inspiratie nodig: check dan eens deze soepen.

 

Dit is slechts een greep uit de vele soepen die inmiddels op de site staan. Sommigen zijn koolhydraatarm of voorzien voor de zgn “langzame koolhydraten” door de peulvruchten. Dit zijn echte maaltijdsoepen en hier heb je dan zeker geen tosti of brood bij nodig.

En wil je een vegetarische soep wat “pimpen”? voeg dan wat blokjes ham, reepjes zalm of spek toe.

Welke soep is jouw favoriet?

image_pdfimage_print


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *