Kerstmenu’s, niet al te moeilijk, redelijk snel klaar en goed planbaar. Ondanks dat ik dol ben op koken, m’n hand niet omdraai om voor grote groepen te koken, vind ik het ook heel fijn om bij de visite te zitten.
Met andere woorden, ja, ook wij eten “kerstachtig” maar doen niet moeilijk.
De afgelopen jaren heb ik redelijk veel recepten geschreven, zijn ze allemaal “kerstwaardig”? Tja geen idee, voor mij is Kerst ook gezelligheid en eten waar we zin in hebben. En als dit nu een simpel doordeweeks gerecht is, dan is dit toch ook goed?
Graag wil ik je een paar menu voorbeelden geven van gerechten die al op m’n site staan, niet te moeilijk zijn en veelal (deels) vooraf te maken.
Voorbeelden kerstmenu’s
Gevogelte menu
Voorgerecht: tomaten tartelettes
Hoofdgerecht: kalkoen met Madeira saus
Nagerecht: deconstructed appeltaart
Mediterraans menu
Voorgerecht: dakos, tzatziki, olijven en stukjes brood
Hoofdgerecht: moschari kokkinisto met pasta en griekse salade
Nagerecht: yaourtopita in blokjes met een paar scheppen griekse yoghurt, honing en walnoten
Vlees menu
Voorgerecht: Paddenstoelenhapjes met rauwe ham
Hoofdgerecht: ossobucco
Nagerecht: bitterkoekjes dessert
Vegetarisch menu
Voorgerecht: gekarameliseerde uien in bladerdeeg
Hoofdgerecht: Bloemkoolrijst met gewokte groenten en champignons stroganoff
Nagerecht: tiramisu in een glaasje
Vis menu
Voorgerecht: rivierkreeftjes cocktail
Hoofdgerecht: kabeljauw in rauwe ham
Nagerecht: trifle
Natuurlijk is het combineren van de kerstmenu’s gerechten ook helemaal prima.
En voor de bijgerechten, doe niet te moeilijk, kies bijvoorbeeld voor aardappels uit de oven en geroosterde worteltjes of geroosterde groenten.
Dan rest mij iedereen fijne feestdagen te wensen,
veel plezier en
vergeet niet te genieten van je gezin en familie!